A propos ob 15h: Jančarjev Veliki briljantni valček tokrat v režiji Diega de Bree

Tudi Vlaškalić, Novak, Baković in de Brea: Velika in obetavna koprodukcija

Tokratno oddajo namenjamo novi uprizoritvi politične drame Draga Jančarja Veliki briljantni valček v režiji Diega de Bree, ki jo je SNG Drama Ljubljana pripravilo v koprodukciji z Dramo SNG Maribor in z Zavodom Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture. Ljubljanska premiera je bila minulo soboto na velikem odru ljubljanske Drame, mi pa smo pripravili nekaj posnetkov z novinarske konference in tri posebne intervjuje z Vladom Novakom, Gregorjem Bakovićem in Diegom de Breo in priobčili nastope Vladimirja Vlaškalića, Petra Sotoška Štularja, Eduarda Milerja in Suzane Žilič Fišer, posnete na novinarski konferenci dva dni pred premiero.

Veliki briljantni valček je ne tragedija absurda onega časa. Neverjetno »uspešno« korespondira z aktualnostjo. Domačo in tam zunaj. Kdo je pravzaprav »v« in kdo zares »zunaj« te izjemne domislice kot je lahko le Zavod Svoboda osvobaja…?

Poleg že omenjenih so predstavo ustvarili tudi igralci Ksenija Mišič, Mateja Pucko, Kristijan Ostanek, Alojz Svete, Matija Stipanič, Tadej Toš, Matevž Biber, Vojko Zidar, Ivica Knez, Viktor Meglič, Eva Kraš, Bojan Marošević in študent AGRFT Matija Rupel ter Kostumograf Leo Kulaš in lektorica Metka Damjan ter Svetovalka za poljski jezik Majda Wozniak.

Oddajo podpisuje Andrej Pengov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *