A propos ob 15h: Liffe v pričakovanju zvestih 40.000 in več obiskovalcev

23. LIFFe od jutri do nedelje, 18. novembra

Jutri se bo z ogledom grenko-sladko britanske komedije Angelski delež, ki jo je režiral znameniti Ken Loach, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma slavnostno začel 23. ljubljanski mednarodni filmski festival – LIFFe. Trajal bo vse do nedelje, 18. novembra. Sto trije ali morda celo sto trinajst filmov, res ne vem, koliko, ker sem se doslej še pri vsakem štetju zmotil, bo razvrščeno v enajst sekcij, ki jih – vsaj večino – po naslovih poznamo že iz prejšnjih festivalskih let.

S programskim direktorjem festivala Simonom Popkom se je o nekaterih zanimivejših podrobnostih pogovarjali v tokratni, 45.-i oddaji A propos: ob 15.h! pogovarjal Andrej Pengov. Marsikaj sta razkrila, še več je ostalo neizgovorjenega… Recimo – podrobnosti o sestavi obeh žirij: Mednarodno žirijo za nagrado vodomec sestavljajo Goran Dević (Hrvaška), Donatello Fumarola (Italija) in Lilijana Nedič (Slovenija), mednarodna žirija za nagrado za najboljši kratki film pa Urška Kos (Slovenija) Lisa Neumann (Avstrija) in Ivan Ramljak (Hrvaška)…

Ali pa podrobnosti o spremljevalnem programu. Na primer o fotografski razstavi Boruta Krajnc: Route 66 ali o Spovednici, kjer bodo lahko obiskovalci kameri – brez pokore – zaupali svoje LIFFovske komentarje, vtise, pohvale, kritike, duhovitosti. Ali pa tisto o Mojem filmskem junaku, kjer obiskovalce vabijo, da vklopijo domišljijo, pobrskajo po omari in se Liffu pridružijo v preobleki svojega filmskega junaka. Pripravili so tudi nagradno igro Slikajte se! Z zmagoslavnim nasmehom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.