A propos ob 15h: Na polju mak

Vasilij Vasko Polič, neumorni avtor besedil strasti in poželenja

Vasilij Vasko Polič ali tudi Vas Halfer, zatrjuje, da je knjižica, ki jo je v založbi Littera picta izdal letošnjo pomlad in po kateri je menda (podrobneje te trditve nismo preverjali) veliko povpraševanje, njegova XXI (v prevodu: enaindvajseta).

V današnji oddaji A propos ob 15h smo ga sicer skušali pretentati, da bi priznal vsaj še dve. Namreč: v našem uredništvu se je že pred časom pojavil podatek, da je to njegova triindvajseta knjiga, knjižica… Le kam je skril dve, smo se spraševali, a prevejani vrhovni sodnik v pokoju in sladostrastni uživač ni priznal še dveh očitanih mu grehov.

Če pa vendarle izbrskamo vsaj sled kakšnega, magari posrednega dokaza, četudi na neznanem kraju v neznanem obdobju z neznanimi osebami, mu bo trda predla. Slekli ga bomo do kože, ali pa vsaj tako in toliko, kot se je slačil in kot je razgaljal osebe – kakopak – zvečine, če ne prav vse – ženskega spola. No kak bonvivanski prijatelj se pa le tudi najde v kateri od 83. zgodb knjižice Mak na polju, v kateri, kot so zapisali na zadnji platnici »…v zanj značilni maniri predstavlja kratke zgodbe z erotičnim pridihom in vsako od njih začini še s pesmijo.«

Na literarnih večerih, kjer prestavljata z založnikom ta avtorski podvig posebne vrste, so čitalnice in gostilne menda nabito polne. In v publiki je več žensk, no gospa in deklet, kot moških. Le kaj bi bilo, če bi se s to knjižico odpravil recimo na katerega od odrov Cankarjevega doma…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *