A propos ob 15h: ProstoRož, sejem presenečanja na Taboru

Drugačna kulturna ponudba v mestu

Z vsebino tokratne oddaje bomo posegli nekaj dni nazaj, tja v sončno pozno-poletno opoldne in na ulici ter v park ob telovadišču Tabor, kjer je skupina mladih arhitekt in oblikovalk, združenih v ustvarjalni druščini ProstorRož, pripravila zadnjega iz niza ducat (in najbž še kakšnega več) družabnih, razstavnih, kulturnih in končno tudi sejemskih dogodkov, kjer se dogaja tudi tako imenovana »garažna prodaja« antikvitet, umetniških ali vsaj kulturno vrednotenih izdelkov, knjig, slik, uporabno in zanimivo oblikovanega kamna, pesniški in literarni ter glasbeni nastopi, pa tudi ponudba »dizajnerskih« kosov oblačil in obutve.

S premišljeno organizacijo in finančno podporo Zavoda za turizem Ljubljana s sredstvi iz naslova bogatitve turistične infrastrukture in inovativne turistične ponudbe v mestu, so minulo soboto dekleta iz društva ProstorRož za letos končala »zasedbo« in »oživljanje« ter občasne popestritve zelene površine med telovadiščem in bližnjimi stavbami na Taboru.

V parku Tabor smo za tokratno oddajo pred našo kamero in mikrofon povabili organizatorko letošnjih sejmov komunikologinjo Zalo Velkavrh in idejno vodjo projekta Mašo Cvetko ter arhitektko in oblikovalko, ki je na sejmu sodelovala tudi s svojo ponudbo atraktivnih ženskih torbic in modnih dodatkov Tjašo Mavrič.

Sprehodili pa smo se tudi med stojnicami in posneli nekaj priložnostnih pogovorov z obiskovalci, kupci in ustvarjalci, ki so svoja dela razstavljali in jih skušali prodati. Nekaterim je to celo uspelo.

Oddajo sva tokrat pripravila Urška Pengov Bitenc in Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *