A propos ob 15h: Retrospektiva Gabriela Stupice

Franci Kapler je gostil Adelo Železnik

Letos mineva sto let od rojstva enega največjih slovenskih slikarjev 20. stoletja, Gabrijela Stupice. V Moderni galeriji se slikarjevemu spominu poklanjamo z retrospektivno razstavo, ki je prva obsežna študijska razstava po zadnji pregledni razstavi njegovih del v Moderni galeriji leta 1968. Po mnenju voditelja današnje oddaje Francija Kaplera gre celo za kulturni dogodek leta.

Razstava predstavlja obsežni opus Gabrijela Stupice z izborom približno 300 del (123 slik in 170 risb, gvašev, temper in akvarelov na papirju); mnoga od njih so nam posodili lastniki in skrbniki javnih in zasebnih zbirk v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji in Nemčiji, je v oddaji, ki jo je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, povedala kustosinja Moderne galerije Adela Železnik.

Oddajo je tokrat pripravil Franci Kapler, avtor idejne zasnove je Andrej Pengov, za tehnično plat pa je poskrbel Aljaž Pengov Bitenc.

A propos ob 15h: Retrospektiva Gabriela Stupice A propos ob 15h: Retrospektiva Gabriela Stupice A propos ob 15h: Retrospektiva Gabriela Stupice A propos ob 15h: Retrospektiva Gabriela Stupice A propos ob 15h: Retrospektiva Gabriela Stupice

Oznake:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *