Inflacija nas bo rešila

Spoštovani!

Vlada premiera Janez Janše je v teh tednih in mesecih deležna številnih neupravičenih kritik, ki jih sprožajo politično motivirane kratkovidne analize opozicijskih in kvazi-opozicijskih strank, ki si bolestno želijo osvojiti oblast. Povsem utemeljena je namreč ugotovitev, da je ta vlada za blaginjo slovenstva naredila več kot vse vlade poprej, zatorej je ugotovitev ministra Zvera, da verjetno živimo v zlati dobi povsem pravilna. Poglejmo zakaj:

jj_superman.jpg

Vlada je – tudi ob politični žrtvi zdaj že nekdanjega ministra in nekdanjega kadilca Andreja Bručana – uvedla protikadilski zakon, s katerim je dokončno rekla odločen NE tobačnemu lobiju. Dejstvo namreč je, da povprečni kadilec dolgoročno razne zdravstvene blagajne stane dosti več kot nekadilec. Stroga prepoved kajenja v javnih prostorih je zato prvovrsten varčevalni ukrep, ki bo javno zdravstveno blagajno naredil dolgoročno vzdržno, zasebnim zdravstvenim zavarovalnicam pa bo omogočil, da bodo kovale še večje dobičke kot doslej, na veliko veselje njihovih lastnikov, med katerimi morda najdemo tudi kakšno državno ali paradržavno podjetje.

Gostinci se ta hip sicer zvijajo kot črvi in dobesedno trpijo muke po Andreju, a zadnje priporočilo ministrstva za zdravje je seveda zadelo žebljico na glavico. Ministrstvo namreč priporoča, da lokali nagovorijo populacijo petinsedemdesetih odstotkov nekadilskih Slovencev in Slovenk. Kako? I, s promocijo in prodajo naravnih sokov, vendar! Seveda je povsem logično, da boste – spoštovani nekadilec in nekadilka – hodili ven in uživali nočno življenje ob kozarcu sveže-stisnjene mešanice korenčka in avokada, okrašenega s pomarančno lupino in cimetom. Edina opazna sprememba bo, da se lokali ne bodo več imenovali po znamkah alkoholnih pijač, pač pa bodo imeli prikupna imena, kot so Jogurtek, Sokec in Stisnjenec.

Pikolovci bodo morda porekli, da so lokali ta hip prazni tudi zaradi povišane inflacije, a pravzaprav gre za prehodni ukrep vlade, ki s povišanimi cenami omejuje porabo že tako preveč zlorabljanih alkoholnih pijač. Glede na to, da je alkoholni lobi v Sloveniji še vedno premočan, vlada na tak prikrit način še dodatno skrbi za zdravje slovenskega naroda, ki se tako izogiba konzumaciji alkohola in posredno skrbi za vzdržnost zdravstvenih blagajn, saj bo zaradi povišane inflacije že čez deset let očiten upad ciroze jeter in drugih, z zlorabo alkohola povezanih bolezni – da o povečani prometni varnosti sploh ne govorimo. Slovenski policisti bodo imeli vsaj za polovico manj dela, ko bodo morali loviti samo še prehitre voznike in ne več ustavljati pijancev za volanom.

In tudi tu se kaže modrost te vlade, ki je tovrsten razvoj dogodkov vnaprej predvidela in na razpisu za nova policijska vozila menda izbrala romunske Dacie kot najcenejšo opcijo. Glede na to, da bodo imeli prometniki polovico manj dela, je seveda nakup malo manj uglednih avtomobilov, ki bodo sprva sprožali salve smeha popolnoma upravičen. Spet – prvovrsten varčevalni ukrep te vlade, ki mu v slavni slovenski zgodovini ni para.

In za konec še podražitve mesa in mleka, ki se imajo zgoditi ta teden: glede na zgoraj opisano, je bebec tisti, ki ne prepozna vzorca: S podražitvijo mleka in mesa se želi vlada izogniti kmečkemu lobiju, ki zaradi lastnega profita forsira konzumacijo telesu škodljivega rdečega mesa. Vlada želi državljane tako posredno navaditi na vegansko prehrano – nadaljuje torej delo predsednika Drnovška – s čimer bo še bolj poskrbela za zdravje nacije, hkrati pa bo tudi zmanjšala odvisnost Slovenije od intenzivnega kmetijstva, kar bo mali državici pod Alpami omogočilo relativno lagodno prebroditi prihajajočo energetsko krizo. S tem se bo tudi zmanjšala obremenitev okolja, biološke kmetije z integralno pridelavo sadja in zelenjave bodo doživele razcvet. Slovenija bo dosti pred rokom dosegla kriterije Kjotskega protokola, poleg tega pa bodo državljani in državljanke, ki bodo zdaj bolj zdravi in bolj produktivni, delali več in bolje, zaradi česar bo podaljšana tudi vzdržnost pokojninske blagajne. In vse to samo zaradi protikadilskega zakona in rahle inflacije. A če se vam zdi, da tu nekdo nekoga zajebava, imate prav. Vprašanje je samo, kdo koga…

Kdo ve, morda pa bo res konec sveta

Tedenski komentar je spesnil Človek Lubenica, prebral pa sem ga Aljaž Pengov Bitenc

[coolplayer]
ftp://217.72.76.71/prispevki/20071001_komentar.wma
[/coolplayer]

2 thoughts on “Inflacija nas bo rešila

  1. Glede na to, da prodaja čikov še vedno laufa, predlagam, da kadilci namesto kajenja pričnejo le te jesti. S tem bodo dobili dozo nikotina, ne bodo onesnaževali drugih, lahko bodo pili kavo and stuff skupaj s čiki, pa še za meso in kruh ne bodo imeli potrebe. 🙂 Nekadilci pa… po želji 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.