Kaznivo dejanje velike svinjarije

Spoštovani!

Zdaj je jasno. Zdaj je kristalno jasno. Vlada in njen predsednik nista panična in ne vlečeta neracionalnih potez, pač pa natančno sledita podrobnemu načrtu. Še manj se obremenjujeta s septembrskimi volitvami, pač imata pred očmi svetlo prihodnost slovenskega naroda. Pri tem jima ni žal lastnih žrtev, prejetih nizkih udarcev in podtikanj ter časa, ki ga namenjata odpravljanju grehov in zablod preteklih dvanajst let liberalno-socialistične kvazi-demokracije, ki je – ne pozabimo – tako zelo cvetela na pognojenih petdeset let podlage.

Pred kratkim sprejet zakon o plačilu zdravstvenih storitev socialno ogroženim je lep primer zgoraj napisanega. Će bi bila to res predvolilna poteza, potem bi vlada in njen predsednik poskrbela, da bi zakon začel veljati še pred volitvami. Ker pa bo v veljavo stopil po volitvah, je jasno, da sta imela pred očmi le dobrobit Slovencev in Slovenk, pa četudi za ceno političnih točk.

Ali pa pokrajine. Kljub temu, da ji ankete napovedujejo trd boj v predvolilni kampaniji, bo ta vlada delala do konca in se ne bo prepustila vročici političnega poletja. Medtem ko bo opozicija gotovo kovala takšne in drugačne zahrbtne načrte, kako bi vladi odškrnila še kakšen odstotek podpore, bo Janševa ekipa žrtvovala počitnice za to, da bo v parlamentarno proceduro poslala popravljeno pokrajinsko zakonodajo, ki bo v najboljšem primeru začela veljati leta 2009. Tudi tu ima vlada pred očmi svojo obveznost, da izpolni večinsko voljo volivcev.

A kronski dokaz, da vlada ve, kaj dela, je pred kratkim sprejet nov kazenski zakonik. Očitno je vlada svetlobna leta pred nazadnjaško pravniško drhaljo, ki vpije, da je zakon slab, nedodelan in da bo povzročil še večje sodne zaostanke. Nasprotno! Novi kazenski zakonik, oziroma »ka-ze«, kot mu radi rečejo pravniki, je pravi zgled pravice in pravičnosti, samo prav ga je treba prebrati.

Sodeč po sredinem nastopu predsednika vlade Janeza Janše v parlamentu, v Sloveniji po novem poznamo tudi kaznivo dejanje velike svinjarije. Kar pomeni, da poznamo tudi kaznivo dejanje majhne svinjarije. Brilijatno! Le kako, da se tega ni nihče spomnil? A tudi tu vlada in njen predsednik kažeta svojo državniško držo, saj novi kazenski zakonik – in s tem očitno tudi pregonljivost velike in male svinjarije – stopi v veljavo šele prvega novembra letos, torej krepko po volitvah.

In kot da to ne bi bilo dovolj, je za vrhunec političnega in državniškega altruizma poskrbel poslanec Janševe SDS Franc Pukšič, ki je odkrito povedal, da bi bilo treba nekatere poslance aretirati še pred izhodom iz dvorane. Nedvomno zato, ker so – glede na novelo ka-zeja – neke vrste specialni povratniki, ki so večkrat zagrešili kazniva dejanja male in velike svinjarije. Bodisi znotraj parlamentarne dvorane bodisi izven nje.

In glede na požrtvovalnost, ki jo je vlada izkazala v tem prelomnem času ne dvomimo, da bo nadaljevala v tem smislu in veliko in malo svinjarijo najprej začela preganjati v lastnih vrstah. Tako vladnih kot parlamentarnih.

Kdo ve, mora pa bo res konec sveta?

Tedenski komentar je spesnil Človek Lubenica, prebral pa sem ga Aljaž Pengov Bitenc

One thought on “Kaznivo dejanje velike svinjarije

  1. Ima me, da bi volila za SDS, da bomlahko spremljala, kako bodo sveže sprejete socialne bonbončke, regije in ka-ze izvedli v praksi.

    Izgleda skoraj kot vnaprejšnje taktično miniranje pričakovane koalicije SD-Zares-LDS, ki ne bo zmogla prenesti bremena tujih predvolilnih sistemskih posegov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.