Brata Blues v Stožicah

Kako naj musical tekmuje s kultnim fimom?

Tik pred novim letom je v Areno Stožice zašel mjuzikel Blues Brothers, britanska odrska produkcija, postavljena po kultnem in silno uspešnem filmu z Danom Aykroydom in Johnom Belushijem v glavnih vlogah. Resnici na ljubo je bil dogodek v Stožicah zgolj od daleč podoben mjuziklu, saj je na vsakem Predinovem koncertu več govornih vložkov kot jih je bilo v tej produkciji, a to niti ni bilo moteče, saj je bila godba solidna. Težava je bila v tem, da s tako odličnim filmom res težko tekmuješ.

Brad Henshaw kot Joliet Jake in Daniel Fletcher kot Elwood Blues svoji vlogi opravita prav dobro. Do odličnega jima sicer malo zmanjka, a tako glasovno kot stasovno dovolj dobro urežeta podobi originalnih bratov Blues, da ima stvar potencial. Tudi sam nastop Henshawa je bil dovolj animatorski, da je pregovorno hladno ljubljansko publiko spravil na noge. A kaj, ko so bile back-vokalistke za kar nekaj faktorjev boljše in močnejše kot glavna igralca, tonski mojster pa je potreboval celo prvo polovico koncerta, da je ulovil ravnotežje glasnosti. Še največ je zmanjkalo Lukeu Jasztalu, ki pač ne more tekmovati s Cabom Callowajem.

Obisk Blues Brothers ni bil stran vržen denar in ljubljanska publika je zabavala. Celo akustika v Stožicah ni popolnoma smrdela. Ni pa bil to dogodek leta.

One thought on “Brata Blues v Stožicah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *