Častna meščana letos Štefka Drolc in Jurij Gustinčič

Prepoved pitja alkohola na javnih krajih: Ljubljana ostaja mokra

Ljubljanski mestni svetniki so na včerajšnji seji potrdili zaključni račun občine za leto 2012. Ta izkazuje presežek v višini pol milijona evrov, ki se bo prenesel v letošnji proračun. Ne glede na rezultat je bilo poslovanje občine deležno številnih kritik iz opozicijskih vrst. Županu Zoranu Jankoviću so očitali netransparentno poslovanje ter prikrito zadolževanje skozi javna podjetja v lasti mestne občine. Janković je očitke zavrnil.

Sicer je bila najbolj vroča tema predlog odloka o prepovedi uživanja alkohola na javnih krajih, ki ga je predlagala svetniška skupina Nove Slovenije. Sicer je bilo že pred sejo jasno, da ima odlok malo možnosti za potrditev. Šefica ljubljanske NSi Mojca Kucler Dolinar po glasovanju vendarle ni mogla skriti razočaranja.

Sicer je bila najbolj vroča tema predlog odloka o prepovedi uživanja alkohola na javnih krajih, ki ga je predlagala svetniška skupina Nove Slovenije. Sicer je bilo že pred sejo jasno, da ima odlok malo možnosti za potrditev. Šefica ljubljanske NSi Mojca Kucler Dolinar po glasovanju vendarle ni mogla skriti razočaranja. Morda še bolj pomembno pa je bilo mnenje četrtne skupnosti Center, ki je ocenila, da predlog odloka prinaša le sankcije, ne pa tudi rešitev problema.

Dodajmo še, da so mestni svetniki potrdili tudi spremembo zazidalnega načrta za džamijo, na podlagi katerega bo islamska verska skupnost zaprosila za gradbeno dovoljenje, niso pa razpravljali o njeni prošnji za oprostitev komunalnega prispevka. Potrdili pa so odlok o prometu, ki ukinja lisice, pa tudi predloge dobitnikov plaket in nagrad mesta Ljubljana, po daljši razpravi pa so potrdili tudi letošnja častna meščana Ljubljane. To bosta postala igralka Štefka Drolc ter novinar in komentator Jurij Gustinčič. Imenovanju slednjega so nasprotovali predvsem v SDS in NSi, a neuspešno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *