Častna meščana Ljubljane sta postala Elza Budau in Stanko Kristl

Janković napovedal končanje kanala C0 še letos

Elza Budau in Stanko Kristl sta postala častna meščana Ljubljane za letošnje leto. Župan Zoran Janković je najvišje mestno priznanje pesnici in pisateljici ter inovatorju in akademiku podelil na včerajšnji slavnostni seji mestnega sveta. Ob obletnici osvoboditve Ljubljane je župan spomnil na junaštvo partizanske vojske ter pozval k ustavitvi vojn po svetu.

Janković je tudi pozdravil leto dni vlade Roberta Goloba in ocenil, da je premieru in njegovi ekipi uspelo umiriti položaj v državi a dodal, da krize ne počivajo in opozoril na preobremenjenost šolstva. Glede infrastrukturnih projektov, še posebej kontroverznega kanala C0 pa je dejal, da bo ta končan še letos.

Elza Budau je postala častna meščanka kot priznanje za njen nepreceljivi opus poezije, proze in novinarskega dela, s katerimi je pomembno oblikovala narodov spomin, pa tudi predstave o Ljubljani. Je tudi prejemnica zlate note, viktorja, Ježkove nagrade za življenjsko delo ter srebrnega reda za zasluge Republike Slovenije.

Arhitekt, raziskovalec, inovator in humanist Slavko Kristl pa je svoje delo temeljil na prepričanju, da arhitektura ne sme zadovoljevati zgolj potreb gradbene industrije pač pa mora upoštevati tudi socilološke in psihološke vidike.

2 thoughts on “Častna meščana Ljubljane sta postala Elza Budau in Stanko Kristl

  1. Stanko Kristl, Stanko, zelo velik arhitekt in človek generalno, zasluži si pravilno naslavljanje.. Lep dan

  2. Res je. Hvala za opozorilo, napako smo popravili in se zanjo iskreno opravičujemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *