Deli prestolnice pod vodo, škoda velika

Najhuje na Viču, Vrhovcih in Kozarjah

Ljubljano, predvsem območje Vrhovcev, Kozarij, Viča, Mestnega loga in Murgel so danes prizadele poplave, ki so povzoročile kar nekaj škode in številne nevšečnosti v prometu. Poplavljala sta predvsem Gradaščica in Mali graben, ki sta se razliva vse od Bokalcev pa do Tbilisijske ceste na Viču. Voda je zalila številne kletne prostore, gasilci in komunalne službe pa so na suho prepeljale kar nekaj prebivalcev tega območja. Župan Zoran Janković si je že dopoldan ogledal razmere na terenu.

Razmere na prizadetih območjih Ljubljane so si ogledali tudi nekateri županski in svetniški kandidati na oktobrskih lokalnih volitvah, našli pa so se tudi taki, ki so narasle vode izkoristili za zabavo, ne da bi pri tem pomislili na lastno varnost ali varnost drugih. Tako si je na križišču Jamove in Koprske, na mostu čez Gradaščico nekdo omislil kar skok z mostu s kanujem v narasli potok. Dodajmo, da ljubljanska Civilna zaščita opozarja, da so zadrževanje, vožnja ali hoja na poplavljenem območju lahko smrtno nevarni, saj je voda ponekod odkrila pokrove jaškov. Zaradi kalne vode pa nevarnosti ni mogoče videti, zaradi česar lahko pride do nesreč in celo utopitev. Na prizadetih območjih mesta je prišlo tudi po posamičnih odklopov elektrike.

Ponovno pa pozivamo vse udeležence v prometu, naj vozijo strpno in previdno, ter upoštevano navodila policije. Ob 16. uri je bil na ljubljanski južni obvoznici zaprt izvoz Ljubljana – zahod (Vič) iz obeh smeri, prav tako pa so zaprte tudi Cesta dveh cesarjev, Fajfarjeva ulica in Tržaška cesta od Narta studia proti obvoznici, Jamova cesta in Tbilisijska cesta.

Dodajmo še, da vremenoslovci za danes ponoči napovedujejo še en val padavin, potem pa naj bi se vremenska situacija umirila, vode pa umaknile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *