Druga godba 2013: dan, dolg devetindvajset ur

Z eno vstopnico na vse koncerte po vsej Ljubljani

Letošnja Druga godba bo drugačna, kot smo je bili vajeni v dosedanjih osemindvajsetih inkarnacijah. Oče Druge godbe Bogdan Benigar je bil namreč zaradi lanskega slabega obiska pred težko dilemo, kako v poplavi festivalov in koncertnih dogodkov Drugo godbo narediti bolj privlačno za obiskovalce. Odgovor: devetindvajset ur muzike brez predaha.

Festival odpira vrata v petek 10. maja, s koncertom slovite Rokie Traoré v Križankah, glasbeni program pa nadaljujejo etiopski Krar Collective, britanski Melt Yourself Down, bosansko-hercegovsko-hrvaško-srbska naveza Damir Imamović Sevdah Takht, španski Las Migas, srbsko-kosovski dvojec  Catch-Pop String-Strong, makedonski Shutka Roma Rap, ter v ZDA preseljeni Ganec Blitz the Ambassador (Gana/ZDA). Za spremljevalni program pa bodo med drugim skrbeli tudi rezidenčni DJji.

Srečko Meh dodaja, da bodo v soboto zjutraj poskrbeli tudi za glasbeni zajtrk. Vstopnica za Drugo godbo bo ena sama, z njo pa si boste lahko na vseh lokacijah festivala ogledali vse nastope. Cena bo znašala 26 ervrov v predprodaji ter 29 na dan koncertov

Leave a Reply

Your email address will not be published.