Evita 18. avgusta na odru Križank

Ponovitve vsak dan do 22. avgusta

Te dni potekajo v Londonu intenzivne priprave na premiero muzikala Evita, ki bo 18. avgusta ob 20.30 v Križankah. Ponovitve bodo sledile do 22. avgusta. Evita je med najbolj poznanimi muzikali; napisal ga je slavni Andrew Lloyd Webber, besedila pa je prispeval Tim Rice. Govori o življenju, slavi, dobrodelnem delu in smrti Eve Perón, druge žene argentinskega predsednika Juana Peróna. Leta 1976 je izšel zvočni album rock opere, sledila pa je produkcija v londonskem gledališču v legendarnem mestnem predelu West End.

Že takrat je prejela nagrado Laurence Olivier kot najboljši muzikal, leto pozneje pa so jo uprizorili še na Broadwayu, kjer je kot prvi britanski muzikal prejela nagrado tony. Sledile so turneje po vsem svetu, leta 1996 so posneli film z Madonno in Antoniom Banderasom. Muzikal Evita so ponovno postavili na oder leta 2006 v Londonu in 2012 na Broadwayu.

Pod koreografijo in režijo ljubljanske postavitve se je podpisal stari znanec našega občinstva Mykal Rand. V vlogi Eve Peron bo nastopila Catriana Sandison, talentirana umetnica, rojena v Edinburgu. Študirala je na akademiji Mountview. Nastopila je že v številnih muzikalih, med drugim v We Will Rock You, The Rocky Horror Showu, Robinu Hoodu, Sneguljčici, Petru Panu idr.
Mladi Joel Harper Jackson bo Che. Lani je zaključil študij na šoli Hammond. Nastopil je že v Aladinu, Jesus Christu Superstarju, Pepelki, Kabareju idr.

Kevin Stephen Jones pa bo Juan Perón. Študiral je operno petje na glasbenem kolidžu Royal Northern. Pel je v več kot dvajsetih različnih operah. Leta 2010 je pel skupaj s Joséjem Carrerasom v Royal Albert Hallu. V svoji več kot 25-letni karieri je nastopal tudi v različnih muzikalih. Lani je v bibličnem muzikalu Love Beyond imel vlogo boga. Kevin Stephen Jones poleg nastopanja poučuje tako zasebno kot na glasbenem kolidžu Royal Northern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.