Festival Pomladi se začenja nocoj

Letos brez podpore MOL

Festival pomladi, za katerega se je letos nekaj časa zdelo, da ga ne bo, se začenja danes in bo s prekinitvami trajal do dvajsetega maja. Serija vrhunskih koncertnih gostovanj se bo zvrstila v Ljubljani in Novi Gorici, kjer bo dosegla vrhunec na festivalu Mesto mladih, kjer se bo 30. aprila v Vrtojbi pri Novi Gorici, zgodila Odiseja 2010, je na današnji novinarski konferenci v Kinu Šiška povedal motor društva Code.EP Martin Bricelj.

Prvi koncert se bo zgodil že danes prav v Kinu Šiška, kjer bo nastopil nemški elektro duo Mouse on Mars. Mestna občina je letos odpovedala podporo festivalu, kot je bilo razumeti, tudi zato, ker bo večina dogodkov plačljivih. Vendar je takšna usoda vseh kvalitetnih festivalskih dogodkov, pojasnjuje Andrej Manček iz Kina Šiška.

V ljubljanskem pomladnem dogajanju je treba izpostaviti vrnitev Burnta Friedmana in Jakija Liebzeita, njun nastop leta 2008 so mnogi proglasili za koncert leta 2008, pa tudi prvi nastop glasbenice Mire Calix pri nas v Kinu Šiška. Oboje se bo zgodilo čez dober mesec, 20 maja. V Novi Gorici pa bodo poleg odlične glasbe pripravili tudi filmsko delavnico, je povedal Tomaž Zarifa, predsednik kluba goriških študentov. Dodajmo, da bo za obiskovalce Festivala Pomladi organiziran tudi prevoz iz Ljubljane v Novo Gorico

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *