Janković: Banke GREPu že januarja ponudile kredit za Stožice

MOL sama ne bo jemala kredita

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci povedal, da naj bi sindikat bank že januarja zasebnemu partnerju v projektu Stožice, podjetju GREP dal ponudbo za okoli 150 milijonov evrov vreden kredit za dokončanje zasebnega dela stadiona.

Janković je dodal, da sindikat bank ponudbe ni umaknil, ni pa znal ali želel povedati, zakaj kredit še ni odobren. Hkrati se še vedno poraja vprašanje, ali bo država sofinancirala gradnjo štadiona. Janković pričakuje, da bo temu tako, pri čemer se sklicuje na mnenje ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča.

Pred dnevi je športni park Stožice obiskal tudi premier Borut Pahor, a po Jankovićevih besedah ni dal nobenih dodatnih zagotovil glede financiranja stadiona in športne dvorane. Ocene, da bi minister Franci Križanič financiranje Stožic oviral zaradi nesoglasij med ljubljansko SD in županom Jankovićem pa je slednji zavrnil. Dodajmo še to, da je Janković kategorično zavrnil možnost, da bi mestna občina sama najela kredit za poplačilo preostalih obveznosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *