Janković: Donacije so normalna stvar

Župan osumljen jemanja podkupnin za mestno občino, očitke zavrača

Nacionalni preiskovalni urad je na območju ljubljanske in kranjske policijske uprave danes opravil enaindvajset hišnih preiskav, v katerih so pridržali štiri ljudi. Kriminalisti so se oglasili tudi na ljubljanski občini, na mestni upravi in v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice.Med osumljenimi je tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki ga po lastnih besedah bremenijo v petih zadevah.

Poleg tega naj bi Janković nezakonito odobril zemljiškoknjižno dovolilo za menjavo zemljišč s podjetjema Mid investicije in Forming, a župan trdi, je občina v zameno od teh podjetjih dobila zemljiško knjižna dovolila za zemljišča, potrebna za razvoj mesta. Janković zagotavlja, da očitanih mu dejanj ni zagrešil.

Ena od štirih preiskovanih je bila direktorica javnega podjetja LPT Mateja Duhovnik, a še za posle iz časa njenega vodenja uprave DARSa. Prav posli slednjega z mestno občino pa so bili tudi predmet preiskave. Konkretno naj bi šlo za rekonstrukcijo rondoja Tomačevo, ki naj bi se izvedla iz denarja za gradnjo avtocest a mimo programa gradnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.