Janković državi predlaga sofinanciranje Stožic

Referenduma o garažni hiši pod tržnico se ne boji

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci napovedal, da bo državi predlagal, da bi slednja sofinancirala gradnjo štadiona in dvorane v Stožicah v delu, ki presega osnovnih 81 milijonov evrov, kolikor sta za projekt ponudili podjetji Grep in Energoplan.

Janković pravi, da bo dejanska cena gradnje sicer znana po obračunu vseh del, tudi zaradi tega, ker so dodatno nogometno igrišče in ogrevalno dvorano projektu dodali naknadno, pred časom – še pred začetkom gospodarske krize – pa je namignil, da se bo cena gradnje štadiona in dvorane gibala okoli 83 milijonov evrov. Mestni svet je včeraj sprejel tudi spremembe prostorskega odloka za območje bežigrajskega stadiona, s katerim je zmanjšal obseg pozidave na tem območju. Janković meni, da to sicer ne napoveduje vsesplošnjega zmanjševanja gradbenih projektov, vsekakor pa napoveduje spremembo pristopa investitorjev

Včeraj je mestni svetnik Liste za čisto pitno Mihael Jarc napovedal pobudo za razpis referenduma o gradnji garažne hiše pod tržnic. Jarc za začetek postopka potrebuje približno 150 podpisov ter primerno oblikovano referendumsko vprašanje, potem pa mora župan razpisati 40 dnevni rok za zbiranje približno 11.000 podpisov, kolikor bi jih Jarc potreboval za dejanski razpis referenduma. Slednjega se Janković ne boji.

V zvezi z gradbiščem na območju tržnice dodajmo, da se v petek izteče rok za dokončanje Mesarskega mostu. V kolikor ga izvajalcem do takrat ne bi uspelo zgraditi, župan napoveduje zaračunavanje penalov v višini 14.500 evrov dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *