Janković in LDS iščeta zdravo pamet

Cestno-prometni odlok še vedno buri duhove

Tako, kot je podžupan Janko Möderndorfer napovedal na seji mestnega sveta 1. marca, je mestna uprava prejšnji teden pripravila osnutek novega odloka o cestno-prometni ureditvi, ki naj bi določbe o višini glob za nepravilno parkiranje uskladil z mnenjem ministrstva za promet. V ljubljanski LDS, kjer so spodbijali izvorni odlok, so tudi z novo različico silno nezadovoljni

Svetnik LDS Jožef Kunič je tako na novinarski konferenci v petek med drugim dejal, da odlok predpisuje kazen za parkiranje na površini za kolesarje, zakon pa na kolesarski stezi. Na kolesarski stezi je kazen za napačno parkiranje 80 evrov, na površini za kolesarje pa 200 evrov. Dodal je, da novi odlok uvaja nejasnosti, s čimer bodo imele Ljubljančanke in Ljubljančani težave, obenem pa ruši sistem kaznovanj. Kunič pravi , da je nelogično je, da občani plačajo večjo kazen za prekršek, ki bistveno manj ogroža sodelujoče v prometu. To je – tako LDS– v nasprotju z zdravo pametjo. Župan Zoran Janković pa se je na Kuničevo oceno odzval na današnji novinarski konferenci.

Janković je dodal, da bo mestna občina objavila podatke o tem, koliko kazni in v kakšni višini so pobrali v času veljavnosti odloka. Podpredsednica ljubljanske LDS Maja Potočnik pa je dejala, da so v času veljavnosti trenutnega odloka pripravili obrazec, s katerim se lahko občani pritožijo na po mnenju LDS previsoke kazni.

foto: www.lds.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *