Janković izključil Jazbinška

Potrjena zaključni račun in 30-odstotno povračilo škode zaradi poplav

Ljubljanski mestni svetniki so na včerajšnji seji izredni potrdili predlog odloka o povračilu škode, ki je nastala v poplavah 18. in 19. septembra lani. Do povračila bo upravčenihh 862 oškodovancev, ki bodo iz mestnega proračuna dobili povrnjene 30 odstotkov škode na premičnem in nepremičnem premoženju. Prav tako so dodatno zaščitili krajinski park Rožnik-Tivoli-Šišenski hrib, kjer bodo v primeru povečane gradnje lastnike parcel lahko celo razlastili. Na redni seji, ki je sledila izredni, pa so med drugim potrdili zaključni račun mestne občine za leto 2010, ob tem pa se je po besedah župana Zorana Jankovića pokazala delitev v mestnem svetu.

V svetniški skupini Slovenske demokratske stranke so predlaganemu zaključnemu računu nasprotovali, saj po njihovem preveč poudarja marginalne teme, je dejal svetnik SDS Anže Logar in dodal, da je problematična tudi zadolženost mestne občine.

Podžupanja Jadranka Dakić je na seji sicer dejala, da je višina dolga mesnte občine povsem obvladljiva in da ga mesto normalno odplačuje, pri tem pa skrbi tudi za vlaganje v razvoj. Samo sejo pa je zaznamoval incident med županom Jankovićem in svetnikom Zelenih Miho Jazbinškom. Slednjega je župan po izrečenem opominu in ukoru med predzadnjo točko o javno-zasebnem partnerstvu Ilirija izključil iz seje, slednjo pa je nato tudi prekinil in se s tem izognil potrebi po fizični odstranitvi Jazbinška iz dvorane. Jazbinšek je po seji priznal, da je verjetno šel čez rob.

Župan Janković je dejal, da je bil incident pričakovan, Jazbinšek pa nam je povedal, da se nadaljevanja seje vsekakor namerava udeležiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *