Janković maja o ponovni kandidaturi

Pričakuje ponoven obisk pristojnih organov zaradi GREPa

Letos bo prvič po letu 1994, da bodo vsa ljubljanska javna podjetja poslovala pozitivno. Snaga je še lani izkazovala izgubo, ki pa jo je z reorganizacijo pobiranja smeti in tudi dviga cen storitev pokrila in zdaj posluje pozitivno. Ljubljanski potniški promet pa pozitivno poslovanje izkazuje predvsem na račun desetmilijonske subvencije iz mestnega proračuna, pa tudi sredstev sosednjih občin, v katere vozijo nekatere linije LPP. Župan Zoran Janković pravi, da gre pri subvenciji za dolgoročno odločitev glede financiranja javnega prometa.

Janković jetudi komentiral nedavne preiskave pri ministru za obrambo Jakiču, ter odhajajočemu in novemu direktorju Energetike oziroma novega podjetja TE-TOL Energetika, Hrvoju Draškoviću in Samu Lozeju. Kot smo poročali, so preiskovalci NPU preiskovali domenvne fiktivne pogodbe med Zavodom Tivoli oziroma Šport Ljubljana ter podjetji Energetika, Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Grep, ki naj bi slednjemu omogočile pridobitev bančnega kredita. Jankovič še pričakuje, da bo tudi sam predmet dodatne obravnave s strani pristojnih organov

Poleg tega pa si Janković, kot kaže, vsaj še nekaj časa želi ohraniti tudi napetost glede svoje morebitne kandidature za tretji županski mandat. Dejal je, da bo odločitev glede tega sporočil najkasneje maja prihodnje leto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.