Janković: v parlamentu ne bomo zahtevali preiskovalnih komisij

Odziv župana na poročilo preiskovalne komisije

Ljubljanski župan Zoran Janković se je včeraj odzval na očitke parlamentarne preiskovalne komisije, ki jo vodi poslanka SDS Alenka Jeraj. Po njenih besedah je komisija v končnem poročilu, ki ga parlament še ni obravnaval, zapisala, da obstajajo temeljeni sumi, da so bili župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in člani njegove družine vpleteni v uspele odkupe in uspele ter neuspele spremembe namembnosti zemljišč v Mestni občini Ljubljana. Ter da je župan s tem zlorabil pooblastila.

Janković je celotno dogajanje umestil v kontekst predvolilne mrzlice in dodal, da so ga na podoben način poskušali diskreditirati tudi pred lokalnimi volitvami leta 2006 in 2010. Na vprašanja o poslovanju svojih sinov je – kot ponavadi – odgovarjal s preusmerjanjem novinarjev nanju, češ da sta odrasli in samostojni osebi, hkrati pa je dodal, da njegova stranka, katere ustanovitev bo potekala v soboto, ne bo zahtevala ustanovitve preiskovalnih komisij v novem sklicu parlamenta.

Dodajmo še, da se je na Jankovićevo izjavo že odzvala tudi ljubljanska SDS, kjer so med drugim zapisali, da ne gre za predvolilno mrzlico ter opozorili, da gre za sporne prakse in slepilne manevre ljubljanskega župana.

One thought on “Janković: v parlamentu ne bomo zahtevali preiskovalnih komisij

  1. NEKATERIM storjenega dejanja nikoli ne dokažejo , toda to še ne pomeni , da ga niso storili ! Le dokazano ni bilo , da so ga storili !

Leave a Reply

Your email address will not be published.