Janković zavrnil očitke ljubljanske SDS

Očita jim ponavljanje taktike z državne ravni

Kot smo že poročali, je svetniška skupina SDS v petek ostro kritirizala vsebino nekaterih točk današnje seje mestnega sveta. Župan Zoran Janković se je na očitke odzval še isti dan in med drugim dejal, da je zaključno poročilo o proračunu za leto 2009 v obravnavi šele sedaj zato, ker so čakali na mnenje nadzornega odbora MOL. O očitkih, da je Kranjska investicijska družba Jožeta Anderliča neke vrste privilegiran poslovni partner, pa pravi…

Podobno velja tudi za menjavo lokacije dežurne lekarne, ki se – tako Janković – iz najetih in povsem neprimernih prostorov v bližini Kliničnega centra seli takorekoč čez cesto v lastniške in dosti bolj primerne prostore. O bojazni svetnika SDS Žige Turka, da bo na Ljubljanskem gradu prevladala komercialna dejavnost in da na to kaže tudi predlog imenovanja Mateje Valantan za vršilko dolžnosti direktorice ustanavljajočega se zavoda Ljubljanski grad pa župan pravi, da gre za neutemeljene očitke.

Glede poslovanja javnih podjetij pa je župan dejal, da bi bilo po eni strani negospodarno, da bi občina zemljišča brezplačno prenašala v lastništvo javnega podjetja VO-KA, sploh glede na to, da podjetje ni v 100% lasti občine, o polletnem negativnem poslovanju podjetja LPT pa je dejal, da je rezultat obrazložen v poročilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *