Janković zavrnil očitke o finančnih nepravilnostih

DURS odredila notranji nadzor, potrdila naznanilo suma kaznivega dejanja

Ljubljanski župan Zoran Janković se je danes odzval na objave v medijih, češ da je del denarja, ki ga je mestna občina nakazala podjetju Grep, zasebnemu partnerju v projektu gradnje športnega parka Stožice, preko podjetja Baza Dante končal na računu podjetja KLM, katerega večinski lastnik je župan. Janković je dejal, da je poslovanje z Grepom pregledno in dodal, da mestna občina ni finančno reševala Grepa, pač pa plačevala obveznosti, ki jih je imela do podjetja.

Janković je pri tem dodal, da je bilo takšnih transkakcih med Grepom in podjetjem Baza Dante več, ter se začudil, da je sporna zgolj ena transakcija. Dejal je še, da je podjetje Baza Dante obe posojili Grepu tudi vrnilo. To so danes sporočili tudi iz Grepa, kjer so zapisali, da so pri tem dobili izplačane tudi obresti.

Danes popoldne se je z izjavo za javnost odzvala tudi Davčna uprava Republike Slovenije, ki je potrdila, da so ob nadzoru podjetja Electa in povezanih oseb pristojnim organom naznanili sum kaznivega dejanja. Hkrati so zavrnili očitke o politični gonji, a dodali, da so zaradi odtekanja informacij, ki so davčna tajnost odredili notranji nadzor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.