Jutri na ljubljanskih ulicah več kot 18.000 tekačev

Ljubljanski maraton je največja tekaška prireditev v Sloveniji

Danes pozno popoldne so ob zvokih swing zasedbe Stari mački tudi uradno odprli 15. Ljubljanski maraton, ki se je s teki za šolarje začel že danes malo po poldnevu. Ljubljanski maraton je največja tekaška prireditev v Sloveniji, letošnja udeležba pa je verjetno zgornja meja dogodka, ki po kvaliteti sodi v sam evropski vrh. Po besedah predsednika organizacijskega odbora Andreja Razdriha se bo prireditve udeležilo kar 18.000 ljudi

Na otvoritvi so predstaviti tudi vabljene tekače, ki povečini prihajajo iz Kenije, Etiopije in Ukrajine, posebej pa se je predstavila tudi ekipa Avstrijcev, ki se vsako leto udeleži maratona in je organizatorjem za petnajsti rojstni dan podarila torto. Udeležence pa je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Dodajmo, da bo štart teka na deset kilometrov ob 8. uri in 30 minut na Šubičevi ulici, štart maratona in polmaratona pa prav tam ob 10. uri in 30 minut. Zaradi prireditve bo promet v Ljubljani oviran, prav tako bo na nekaterih avtobusnih linijah veljal obvoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *