Jutri tek trojk in pohod ob žici

Praznovanje Dneva zmage in Dneva Evrope

Že včeraj so se s pohodi vrtcev in osnovnih šol začele prireditve ob 9. maju, prazniku mesta Ljubljana. Osrednja prireditev rekreativnega pohoda bo potekala v soboto dopoldne na Mestnem trgu. V soboto ob 13. uri, po končanem pohodu, bo na Prešernovem trgu potekala proslava ob 70. obletnici OF, v nedeljo pa bo na Pogačarjevem trgu koncert ob Dnevu Evrope, ki je prav tako 9. maja.

Športni del praznovanja bosta zaznamovala predvsem tek trojk in pohod ob žici. Slednjega se bo po predvidevanjih organizatorjev udeležilo približno 3.000 pohodnikov, medtem ko se bo na štartu teka trojk zbralo dobrih 1600 ekip, od tega 200 za najdaljšo, 29 kilometrsko razdaljo.

V nedeljo zvečer pa bo Na Pogačarjevem trgu potekala prireditev Evropa Ljubljani, Ljubljana Evropi. EU in slovenska prestolnica svoj največji praznik praznujeta na isti dan, na slavnostnem dogodku, ki bi brezplačen in prosto dostopen, prisluhnili pa boste lahko mojstrovini italijanskega skladatelja Antonia Vivaldija Štirje letni časi v izvedbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Benjamina Ziervogla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *