Kasaški Derby – tokrat v Stožicah: nedelja, 3. septembra

Viktor Dolinšek, predsednik KK Stožice: V sedmih dirkah se bo pomerilo osemdeset konj in voznikov. Šesta dirka, ki bo na sporedu nekaj pred pol-šesto popoldne, bo ljubljansko kasaški Derby, v katerem sodeluje 12 kasačev. Nagradni sklad je 20.000,00 evrov in je najvišji doslej. Posebej zanimivi dirki bosta še Ljubljanska milja, tudi z 12 tekmovalci in dirka Grand prix de Ljubljana, na kateri tekmuje deset francoskih konj s slovenskimi vozniki. Ob izjemnem tekmovalnem sporedu smo pripravili tudi zanimiv spremljevalni program, posebej namenjen otrokom in tekmo s poniji. Stave pa so tako ali tako že del “železnega repertoarja” vseh kasaških prireditev v Sloveniji.

V studiu Radia KAOS nas je obiskal predsednik kasaškega kluba Stožice Viktor Dolinšek; Ne brez razloga; V nedeljo tretjega septembra na stoženskem hipodromu namreč prirejajo največjo letošnjo kasaško prireditev. Predstavili so jo v ponedeljek na ljubljanskem Magistratu in novinarsko konferenco, ki jo je povezoval legendarni televizijski komentator Ivo Milovanovič, je obiskal tudi župan Zoran Janković; Ne le zato, da je podčrtal pomen takšnega športnega in družabnega dogodka za Ljubljančane, okoličane in goste od drugod, temeveč tudi zato, da je podprl načrte za prenovo ljubljanskega hipodroma; Tudi o tem smo se pogovarjali z Viktorjem Dolinškom, vendar če povzamemo vabilo s spletne strai KK Stožice – tam so namreč zapisane vse najpomembnejše informacije o nedeljskem dogodku. Vstop je prost in vabilu so med drugim zapisali:
“…Kasaški klub Stožice vabi prvo nedeljo v septembru na največjo kasaško prireditev doslej, ki se bo odvijala v naši prijetni zeleni oazi, kot pravimo hipodromu Stožice; Naši glavni junaki bodo tokrat 4-letni konji kasači, ki se bodo pomerili v njihovi življenjski dirki – Kasaškem derbyju. Poleg tega bosta na sporedu še velika nagrada Ljubljanska milja in (najbolj ljubkih nekaj minut dneva) otroška dirka s poniji.

Spremljevalni program bo ponudil otroške delavnice, nostalgični sejem rabljenih predmetov Šaro na stran https://www.facebook.com/events/297725980691673/, razstavo starih (recimo raje šarmantnih) avtomobilov, kaj dobrega za pojest in seveda še marsikaj…”

Z Viktorjem Dolinškom, predsednikom Kasaškega kluba Stožice, se je za Radio KAOS pogovarjal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *