Knjiga kot nosilka človekovega razvoja

Svetovni vrh knjige v Ljubljani

Kot eden vrhuncev in hkrati zaključnih dogodkov Ljubljane, svetovne prestolnice knjige se je danes v Cankarjevem domu začek Svetovni vrh knjige.Teme bodo med drugim vključevale razmerje med elektronskimi in tiskanimi knjigami, vlogo strežnika Google na področju knjige, spremenjene poslovne modele založništva in knjigotrštva, hkrati pa prvič pod isto streho zbira književnike in založnike…

…je na novinarski konferenci pred začetkom kongresa dejal načelnik oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana Uroš Grilc. Direktor Javne agencije za knjigo Slavko Pregl pa je dodal da je namen kongresa tudi da, da bi v pogovor zapletli vse, ki se znajdejo v ustvarjalnem loku knjig. predsednik upravnega odbora Svetovnega vrha knjige je Mitja Zupančič, ki je bil pretekli teden gost oddaje Radia KAOS Umetnost KAOSa, programska direktorja prireditve pa sta urednika na založbi Mladinska Knjiga Miha Kovač in Andrej Blatnik. Slednji je dejal, da podnaslov kongresa, Knjiga kot nosilka razvoja človeštva ni naključen.

Svetovni vrh knjige se bo zaključil v soboto, že v petek zvečer pa bo kongres predvidoma sprejel Ljubljansko resolucijo o knjigi, ki naj bi začrtala nadaljnjo pot sodelovanja med književniki in založniki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *