KONSOLIDACIJA OBLASTI V MESTU

V rekordnem času – eni uri, štirih minutah in osemnajstih sekundah – je ljubljanski mestni svet včeraj opravil s sedmo izredno sejo, na kateri so med drugim potrdili reorganizacijo mestne uprave ter spremembe poslovnika mestnega sveta. Še dopoldne so se napovedovali zapleti, saj je državni radio poročal o ostrem nasprotovanju opozicije – tako levice, kot desnice – predlaganim spremembam. No, dobesedno pet pred dvanajsto pa smo mediji dobili predlog amandmaja, s katerim je župan pristal na zahtevo opozicije, da služba za organizacijo sej mestnega sveta ostane samostojna enota znotraj uprave, saj znotraj nje delujejo tudi strokovni sodelavci posameznih svetniških skupin. 

21052007176.jpg

Vidno zadovoljna je bila vodja svetniške skupine SD Metka Tekavčič. Nekoliko manj zadovoljni, pa vendarle, so bili v svetniški skupini SDS. Gregor Gomišček je ocenil, da je njihova svetniška skupina pri razdelitvi časa v najslabšem položaju: 

Svetniške skupine bodo imele po novem za razpravo 40 minut časa, posamezen svetnik pa 10 minut, medtem ko se bo dovoljeni čas pri pomembnejših zadevah, kot je na primer proračun, podaljšal na 60 oziroma 15 minut. Do dogovora o trajanju razprave je prišlo le pol ure pred sejo mestnega sveta, je po sami seji povedal župan Zoran Janković.

21052007177.jpg

Sicer pa so mestni svetniki včeraj tudi podaljšali mandat direktorici javnega stanovanjskega sklada Jožki Hegler, ter potrdili izplačilo delovne uspešnosti direktorjem javnih zavodov ter izobraževalnih ustanov katerih ustanoviteljica je mestna občina Ljubljana. Kot zanimivost omenimo, da bo najvišjo nagrado za uspešnost prejel poveljnik ljubljanskih poklicnih gasilcev Tomaž Kučič – ta bo znašala dobrih 6000 evrov. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.