Lakovič: Dvorana v Stožicah je ljubljanska lepotica

Neuradno naj bi objekt prestal tehnični pregled

Košarkarska zveza Slovenije in mestna občina Ljubljana sta danes predstavila jutrišnjo prvo tekmo v športni dvorani Stožice, na kateri se bosta pomerili reprezentanci Slovenije in Španije. Na Stožicah je sicer danes potekal še zadnji tehnični pregled, ki bo podlaga za odločitev o tem, ali bo ministrstvo za okolje izdalo uporabno dovoljenje za športna objekta. Župan Zoran Janković je optimističen.

Dvorana bo za obiskovalce odprta od osemnajste ure, že uro prej pa bodo avtobusi na linij 20, torej v Nove Stožice, vozili s povečano frekvenco, je dejal generalni sekretar Košarkarske zveze Iztok Rems. Vožnja z avtobusom bo brezplačna, dodal pa je še, da bo v okolici Stožic zagotovljeno brezplačno parkiranje. Tekme pa se veselijo tudi španski nasprotniki.

Neuradno naj bi bil pregled sicer uspešen, kar pomeni, da naj bi športni del kompleksa jutri dobil uporabno dovoljenje. Svetnik Zelenih Miha Jazbinšek v sporočilu za javnost zapisal bo dovoljenje izdano mimo veljavnih pogojev, da pa je glede na položaj, ko sta tik pred izvedbo dve mednarodni tekmi nujno, da se izda začasno uporabno dovoljenje, a zgolj za ta dva dogodka. Dodajmo pa še, vodilni v podjetju Leka, ki je eden od podizvajalcev na Stožicah, za jutri napoveduje blokado športnih objektov, saj naj bi mu podjetje Grep dolgovalo nekaj milijonov evrov. Ali bo do blokade dejansko prišlo, ta hip še ni mogoče reči.

One thought on “Lakovič: Dvorana v Stožicah je ljubljanska lepotica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *