Lekarna Ljubljana z donacijo notranjskim gasilcem

Štirim gasilskim združenjem skupaj 3500 evrov

Žledolom in poplave, ki so Slovenijo, še posebej Notranjsko prizadele pred slabimi tremi meseci, so skorajda povsem ohromile življenje na tem območju. Med prizadetimi so bile tudi poslovalnice Lekarne Ljubljana, ki so prebivalcem na tem območju zagotavljale tudi življenjsko pomembna zdravila. Da hramba in izdaja zdravil nista bili niti za trenutek ogroženi, so poskrbeli pripadniki gasilskih društev Logatec, Cerknica, Loška dolina in Postojna

Prejemnike donacij, ki so skupaj dosegle 3500 evrov je pozdravil direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej. Vsi prejemniki donacij so povedali, da bodo sredstva še kako dobrodošla, saj je bilo v akcijah uničene ali izrabljene veliko opreme, pa tudi drugi stroški so dosegli neslutene višave. Tako so, denimo, postojnski gasilci imeli zgolj z gorivom za kar 18.000 evrov stroškov.

Zbrane so razveselile tudi članice ženskega pevskega zbora Lekarne Ljubljana, dodajmo pa še, da javni zavod 14. junija v ljubljanskih križankah pripravlja Festival Zdravja, celodnevni družinski dogodek, kjer bodo obiskovalci lahko izvedeli marsikaj novega, se posvetovali s strokovnjaki ali se preprosto prišli zabavat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *