Lekarno v Preserjah na pot pospremilo za pet tisoč evrov donacij

Lekarna Ljubljana z novo poslovalnico

Od petka ima tudi Preserje ponovno delujočo lekarno. Pravzaprav gre za mikrolekarno, ki deluje v tamkašnjem zdravstvenem domu in so jo v občini prenovili ob sodelovanju z Lekarno Ljubljana. Kot je to že v navadi, so v Lekarni Ljubljana otvoritev nove poslovalnice pospremili tudi s finančno podporo lokalni skupnosti. V petek so tako različnim ustanovam podarili skupaj pet tisoč evrov, od tega tisočaka župniku v Preserjah predal direktor Lekarne Ljubljana, Marjan Sedej.

Podobno donacijo sta prejela tudi namizno teniški klub Preserje in njegov predsednik Igor Petrovčič. Namestnik direktorja Lekarne Ljubljana Matej Linke pa je v imenu zavoda tisočaka doniral Dobrodelnemu skladu župana občine Brezovica. Prav tako pa sta donaciji po tisoč evrov prejela Osnovna Šola Preserje in območno združenje Rdečega Križa Slovenije. Brezoviški župan Metod Ropret pa je povedal, da nova lekarna rešuje problem, ki je krajane Preserij pestil že nekaj časa.

Zbrane je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je ponovno poudaril zavezanost Lekarne Ljubljana strokovnim merilom in zadovoljstvu obiskovalcev, ter to postavil v kontekst četrtkovega dogodka, ko so zasebne lekarne po Sloveniji na pobudo Lekarniške zbornice za eno uro zaprle svoja vrata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *