Mestni svet določil sestavo delovnih teles

Tjaša Ficko uradno peta podžupanja

Ljubljanski mestni svet se je danes sešel na prvi izredni seji, na kateri je odločal o kadrovski sestavi komisij in odborov. Sestava odborov naj bi načeloma odražala proporcionalno zastopanost strank in list v mestnem svetu, kar pomeni, da ima Lista Zorana Jankovića tudi v delovnih telesih večinsko zastopanost. Sicer pa je župan Janković danes tudi uradno potrdil imenovanje vseh petih podžupanov in podžupanj. Jadranki Dakić, Alešu Čerinu, Janku Möderndorferju in Janezu Koželju se je tako kot podžupanja za korporativno komuniciranje in prenos dobrih praks pridružila nekdanja vodja odseka za odnose z javnostmi Tjaša Ficko.

Dodajmo še, da bo Tjaša Ficko funkcijo podžupanje opravljala poklicno. Župan Janković je kot eno ključnih točk v predvolilnem programu napovedal uvrstitev Ljubljane med prvih deset mest na svetu po kvaliteti življenja in dodal, da bo Ljubljana že zgolj z večjo prepoznavnostjo pridobila kar nekaj mest, kar naj bi olajšalo dosego cilja.

Svetniki so sestavo komisij danes potrdili praktično brez razprave, kar kaže, da so bile pri sestavi v dovolj veliki meri upoštevani tudi interesi drugih svetniških skupin. Izjema je le svetniška skupina Zelenih. Miha Jazbinšek je namreč zahteval več mest za svojo skupino, ki ima po novem dva člana, a so proti njegovemu predlogu glasovali prav vsi svetniki razen Jazbinškovega kolega iz vrst Zelenih Tomaža Ogrina. Kljub vsemu je slišati, da naj bi Jazbinšek dobil mesto v komisiji za poimenovanje ulic, saj ta še ni kadrovsko povsem popolnjena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *