Nocoj se je v Hotelu Park in Figovcu začel 4. Curry festival, zvezda večera je kuhar Dominic Chapman

Letos so potrebne rezervacije

Nocoj se je v hotelu Park in v restavraciji Figovec začel četrti curry festival, na katerem se bodo predstavili štirje curry mojstri iz Velike Britanije pod vodstvom mednarodno priznanega kuharja Dominica Chapmana.

Festival se je začel nocoj v času večerje in bo trajal do srede zvečer, poleg kosil in večerij pa se bosta odvila tudi dva kuharska tečaja za ljubitelje curryja. Syed Belal Ahmed, vodja festivala in urednik revije Curry Life Magazine, ki je v Figovcu odprl curry restavracijo pa je poudaril, da curry, ki dandanes velja za britansko nacionalno jed, v Sloveniji še vedno velja za eksotično kuhinjo, a se to spreminja.

Zvezda letošnjega curry festivala je priznani kuhar Dominik Chapman, ki je dejal, da imamo v Ljubljani pravzaprav srečo,saj imamo tu tak curry kot ga lahko dobite v Veliki Britaniji. Britanski odpravnik poslov Christopher Yvon pa je poudaril, da je V zadnjih 25 letih v Veliki Britaniji potekala kuharska revolucija. Na televiziji je cel kup kuharskih oddaj in programov in Britanci so postali zelo dobro kuharji in dodal, da je ponosen, da te dni predstavljajo prav curry.

Na 4. Curry festivalu so kosila organizirana v restavraciji Figovec in Hotelu Park, večerje pa so na voljo le v slednjem, za oboje pa so potrebne rezervacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.