Ob začetku Poletnega fesitvala bodo odkrili kip Gustava Mahlerja

40-odstotni popust ob nakupu šest ali več vstopnic

V ponedeljek se bo s koncertom v ljubljanskih Križankah začel že 58. ljubljanski poletni festival. Na sporedu bo Mahlerjeva druga simfonija v izvedbi Slovenske filharmonije, Slovenskega komornega zbora, orkestra Slovenske vojske in s solistkama Sabino Cvilak in Martino Gojčeta Silić, pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Slovenske fiharmonije Emanuella Villaumea.

Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič pa je dejal, da ga veseli, da je bila njegova hiša prvi izbor Festivala Ljubljana za otvoritveni koncert, saj to izkazuje zaupanje v Slovensko filharmonijo. Direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek pa je na današnji novinarski konferenci pred začetkom festivala posebej poudaril, da bodo vsi tisti obiskovalci, ki bodo kupili šest ali več vstopnic deležni posebnega, 40-odstotnega popusta.

Otvoritveni koncert seveda pomeni tudi poklon Gustavu Mahlerju ob 150. obletnici njegovega rojstva. Hkrati pa bodo odkrili tudi neke vrste presenečenje, kip Gustava Mahlerja, ki ga oblikoval kipar Bojan Kunaver. Posebej pa so danes izpostavili projekt Ristanc, v okviru katerega se bo 5., 6., in 7. julija odvila predstava v Kazematah Ljubljanskega gradu.

Glavni sponzor festivala je Telekom Slovenije, v katerega imenu je sodelujoče pozdravila vodja odnosov z javnostmi Darinka Pavlič Kamien in skupaj z Brlekom pozvala vse obiskovalce, da se v čim večjem številu udeležijo festivalskih prireditev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *