Pester vikend: Lunin festival, Projekt R.E.M. in Nočni tek

Za mnoge je bila naporna predvsem sobota

Minuli konec tedna je bil v Ljubljani pester kot že dolgo ne. Predvsem sobota je bila nabita z dogodki. V parku Tivoli je potekal šesti Lunin festival, ki je k obisku pritegnil številne ljubljanske družine. Najmlajši so se lahko zabavali ob dveh odrih, na igriščih in delavnicah, se preskusili v športnih disciplinah ali, denimo, spoznavali ljubljanski potniški promet.

Malo starejši pa so od poznega popoldneva lahko na Kongresnem trgu uživali v Projektu R.E.M, v katerem so številni slovenski glasbeniki priredili komade samo-ukinjene zasedbe R.E.M.. Mnoge je najbolj prepričal komad Oh My Heart, ki ga je preoblekla Severa Gjurin, sicer pa so se na odru znašli tudi Vlado Kreslin, N’Toko, Siddharta, Zoran Predin in mnogi drugi, pri organizaciji pa je pomagalo tudi ameriško veleposlaništvo v Sloveniji.

Cel konec tedna pa je potekal Športni vikend Ljubljanica v organizaciji Športnega društva Celjan, katerega vrhunec je bil sobotni nočni tek na 5 in 10 kilometrov, ki se ga je udeležilo več sto tekačev, ki so tekli na progi po strogem mestnem jedru. V nedeljo pa je potekal kolesarski maraton na 32 in 74 kilometrov s ciljem na Kongresnem trgu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.