Posamezne skupine protestnikov oblikujejo sezname zahtev

Pred parlamentom minuli petek približno dva tisoč ljudi

Protestni val se je tudi pretekli petek nadaljeval v prestolnici, kjer se je na Kongresnem trgu in v parku Zvezda zbralo dobrih dva tisoč ljudi, ki so ponavljali zahteve po odstopu vlade in celotne politične elite, tokrat pa so jih opremili tudi z glasbeno podlago.

Množica se je odpravila na pohod po ljubljanskih ulicah, protest pa se je, kot vedno, končal pred parlamentom. Minil je mirno in brez provokacij, tudi policijska prisotnost je bila minimalna, čeprav je bilo v pripravljenosti večje število pripadnikov posebnih enot policije. Hkrati pa je pobudnik peticije za uvedbo tako imenovane ljudske nezaupnice Uroš Lubej v imenu podpisnikov peticije in nekaterih skupin protestnikov predstavil osem zahtev, ki poleg možnosti odpoklica funkcionarja obsegajo tudi odvzem nepravično pridobljenega premoženja, odgovornost bančnega sektorja za odpravo krize in nekatere druge zahteve.

Protesti so ta konec tedna potekali tudi v nekaterih drugih slovenskih mestih, 21. decembra pa je napovedana prva “vseslovenska vstaja”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.