Praznik glasbe tudi na Ljubljanskem gradu – z Gombačem in Kradljivci časa

Fête de la musique je svetovni praznik glasbe; glasbe brez žanrskih omejitev, glasbe, ki je dostopna vsem in ki je v veselje tako glasbenikom kot občinstvu in v sredo, 21. junija, zvečer, ko se enkrat takrat, ko ga ne vidimo, zgodi Sončev obrat; Na najdaljši dan v letu bo ulice v Ljubljani in Mariboru napolnila glasba.

Praznik glasbe se bo v Ljubljani odvijal na kar 18 lokacijah; Nismo pa povsem prepričani, da sta semkaj všteta tudi koncerta Poletna noč, posvečena mojstru Privšku na Kongresnem trgu in koncert skupine Gombač in Kradljivci časa na dvorišču Ljubljanskega gradu. O tem, kako je do zamisli za ta koncert sploh prišlo in kaj lahko pričakujemo tam gori nas mestom, smo se pogovarjali z Boštjanom Gombačem.

Po zadnji informacijah je nekaj prostih sedežev še na voljo. Pridite, ne bo vam žal. Zagotovila, da bo to pravi večer za ljubitelje odlične glasbe in izvrstnih besedil so gotovo izjemni glasbeniki Kradljivci časa in angažirani avtorji besedil, pesniki za dušo, srce in – kadar je treba, tudi za upor!

Z Boštjanom Gombačem sem se za Radio KAOS pogovarjal Andrej Pengov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *