Slovesnost za Orlah: 77 let od zadnjih bojev za osvoboditev Ljubljane

Zbrane sta nagovorila tudi župana Ljubljane in Škofljice

V programu Radia KAOS smo ob letošnjih praznovanjih nedavno minulih 27. aprila in 1. maja ter današnje spominske slovesnosti ob 77. obletnici sklepnih bojev za osvoboditev Ljubljane na Orlah pripravili poseben program Radia KRIČAČ.

Oglašali pa se bomo tudi ob 9. maju, Dnevu osvoboditve in prazniku našega glavnega mesta, ki se je začelo že včeraj s pohodom najmlajših po Poti spominov in tovarištva in se bo nadaljevalo tudi danes in ves prihajajoči konec tedna, da bi se v ponedeljek končalo na Ljubljanskem gradu s slavnostno sejo Mestnega sveta MO Ljubljana, kjer bodo podelili najvišja priznanja glavnega mesta Slovenije in proglasili častno meščanko in častnega meščana.

Danes smo se oglasili s hribov nad mestom, z majhne planote na robu vasi Orle, kjer je potekala spominska slovesnost ob 77.letnici zadnjih bojev za osvoboditev Ljubljane. Zbrane so nagovorili župana občin Škofljica in Ljubljana, Ivan Jordan ter Zoran Janković ter kot glavni govorec zgodovinar dr. Martin Premk.

V programu prireditve, ki ga je pripravila Mojca Poredoš pa so nastopili učenke in učence osnovne šole Škofljica, in Partizanski pevski zbor pod vodstvom dirigenta Iztoka Kocena.

Prenos prireditve smo izvedli v sodelovanju s produkcijsko skupino V živo, skupaj s posnetkom pa je dosegljiv tudi na portalu Mestne občine Ljubljana, ki je prenos tudi omogočila ter na YouTube kanalu in spletnih platformah Radia KAOS in produkcijske skupine V živo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *