Pričenja se komorni del Festivala Ljubljana

Minisfestival posvečen Francu Lisztu

Letošnji Festival Ljubljana se približuje osrednjemu delu programa, ki je že po tradiciji namenjen predvsem komorni glasbi. Iztekajoči se teden so sicer zaznamovali torkov koncert Gilberta Gila v Križankah, sinočnji premierni nastop Kitajskega filharmoničnega orkestra v Slovenski filharmoniji, nocoj pa bo tedensko ponudbo zaokrožil nastop ruskih kozakov.

Osrednja vloga v tem, komornem delu, bo pripadla projektu Music Masters on Air oziroma MusMA. ki si ga je pred dvema letoma zamislilo deset evropskih festivalov, da bi tudi tako pomagalo izvajalcem in skladateljem mlajše generacije pri promociji njihovega dela. Tokratni sodelujoči se spominjajo tudi dvestote obletnice rojstva velikega skladatelja in pianista Franza Liszta je med drugim povedala vodja programske službe Veronika Brvar.

Nina Prešiček, Zoltan Peter in Ivan Skrt bodo 1., 2. in 3. avgusta nastopili v okviru Lisztovega minifestivala, ki ga je Festival Ljubljana posvetil dvestoti obletnici rojstva tega velikega skladatelja in pianista. Program obeh pianistov je sestavljen pretežno iz Lisztovih skladb, pa vendar ne zgolj iz njih.

Dodajmo še, da se je po besedah direktorja Festivala Ljubljana Darka Brleka nova cenovna politika prodaje vstopnic prijela, saj večino vstopnic prodajo že več dni pred dnevom dogodka, saj je cena do petdeset odstotkov nižja, medtem ko je na sam dan dogodka potrebno plačati polno ceno vstopnic, razen če te niso bile rezervirane že vnaprej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *