Prizidek za novo šolsko leto v Waldorfski šoli

Letos praznujejo dvajset let

Danes se je po slovenskih šolah ponovno začel pouk. Dobrih 19.000 učencev je v klopi sedlo prvič, nekateri med njimi tudi na ljubljanski Waldorfski šoli, kjer so danes zjutraj ob prisotnosti učencev in njihovih staršev odprli prizidek, s katerim bodo pogoji za šolanje boljši, saj je v njem nekaj učilnic in predvsem nova telovadnica. Direktor Waldorsfke šole Iztok Kordiš je ob tem dejal, da na način tudi začenjajo slovesnosti ob dvajseti obletnici šole.

Sama gradnja je potekala kar štiri leta, pri čemer ni šlo brez zapletov, je povedal ljubljanski župan Zoran Janković, ki se je otvoritve udeležil v družbi podžupana Aleša Čerina in podžupanje Tjaše Ficko ter načelnice za šolsko in predšolsko vzgojo Marije Fabčič, pa tudi resornega ministra Žige Turka, ki je ob tem dejal, ki je dejal, da mora šola ohranjati otroško radovednost in dobronamernost.

Danes ima zavod Waldorfska šola Ljubljana tri skupine v vrtcu, ki je začel delovati septembra 1993, vseh devet razredov osnovne šole, štiri letnike srednje šole in maturitetni tečaj, enoto vrtca na Hrušici in organizacijsko enoto OŠ v Mariboru, vsega skupaj kar 418 otrok in je zaenkrat še edina tovrstna šola v Sloveniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.