Rok za dokončanje Stožic prestavljen

Grep za podaljšanje roka za dokončanje še ni zaprosil

Stadion in športna dvorana v Stožicah jutri ne bosta dokončana. Župan Zoran Janković je od 30. marca lani, ko so začeli z gradbenimi deli v Stožicah, večkrat ponovil, da je rok za dokončanje športnega dela kompleksa Stožice 30. junij letos, torej jutri. No, ta rok bo prekoračen, saj športna dvorana še ni dokončana, komisija ministrstva za okolje pa je v dveh tehničnih pregled tudi odkrila nekatere pomanjkljivosti, ki jih mora investitor odpraviti. Zamuda župana Zorana Jankovića kljub temu ne skrbi preveč.

Poleg že tako napetih rokov za izgradnjo je glavna težava, ki pesti projekt Stožice dejstvo, da zasebni partner, podjetje Grep še vedno ni dobilo okoli 150 milijonov evrov kredita, s katerim bi lahko nemoteno nadaljevalo gradnjo tako športnega kot trgovskega dela kompleksa. Dodajmo, da naj bi po nekaterih informacijah do podpisa kreditne pogodbe prišlo kmalu. Janković je tudi dejal, da Grep kljub tudi formalno iztekajočemu se roku še ni zaprosil za podaljšanje roka za dokončanje športnega dela kompleksa, prav tako pa ni izključil možnosti, da bi mestna občina unovčila 25 milijonov evrov bančne garancije, ki jo je Grep položil ob podpisu pogodbe.

Spomnimo, zaradi dodatnih del, predvsem gradnje ogrevalne dvorane in pomožnega nogometnega igrišča je vrednost športnega dela projekta zrasla za ocenjenih dvajset milijonov, Janković pa zagotavlja, da bo mestna občina vsa dodatna dela plačala. Rok za odpravo tehničnih pomanjkljivosti je 27. julij, župan pa pravi, da bo tako še dovolj časa za pridobitev uporabnega dovoljenja, ter za izvedbo že načrtovanih prvih tekem na Stožicah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *