SD: Stožice naj nosijo ime Petra Božiča

Županskega kandidata bodo predstavili junija

Ljubljanski socialni demokrati so na današnji novinarski konferenci predstavili svoje predvolilne aktivnosti. Predsednica mestne konference SD Metka Tekavčič je dejala, da so sicer te dejavnosti za nekaj tednov zamaknili, saj se bodo v prihodnjih dneh posvetili referendumski kampaniji za podporo arbitražnem sporazumu. Vodja volilnega štaba Boris Makoter pa je dejal, da so že evidentirali več sto kandidatk in kandidatov za obljubljanske občinske in ljubljanski mestni svet.

To pa naj bi se zgodilo dvanajstega junija, torej čez dober mesec dni. Tekavčič je dodala, da ta hip izbirajo med petimi kandidati in kandidatkami, da pa je med njimi tudi sama. Takrat bodo predstavili tudi program, katerega del pa bo tudi pobuda, da Ljubljana ponovno na mestni ravni podpre Evropski dan sosedov, ki se mu je sicer pridružila leta 2005, a je zadnja leta po oceni Danice Simšič to prepustila samoorganizaciji četrtnih skupnosti.

Metka Tekavčič pa je predstavila pobudo za poimenovanje športnega parka Stožice po pokojnem mestnem svetniku, pisatelju in nogometnem zanesenjaku Petru Božiču.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *