SDS predstavila favorite

Kandidati podpisali pobudi za referendum o OPN

Ljubljanska SDS je včeraj predstavila listo kandidatk in kandidatov za mestni svet. Kot je znano, je nosilka liste županska kandidatka te stranke Zofija Mazej Kukovič, na vrhu liste pa so, med drugimi, poleg predsednika ljubljanske SDS Dragutina Mateja še minister za razvoj v Janševi vladi Žiga Turk, Mojca Škrinjar, Anže Logar in aktualna svetnika te stranke Miran Kolar in Janez Moškrič.

Žiga Turk je poudaril, da je program SDS pozitiven, ambiciozen, in razvojno naravnan, da so v stranki prepričani, da mora mestni svet postati mesto oblikovanja politik in nadzora župana, ter da so v SDS edina večja stranka, ki, tako Turk, županu Jankoviću ničesar ne dolgujejo. Med programskimi elementi pa je poudaril prometno ureditev in energetsko varčnost.

V SDS bodo tudi nasprotovali temu, da bi bil davek na nepremičnine v Ljubljani višji od minimuma, ki ga bo z zakonom o davku na nepremičnine predpisala država, po novinarski konferenci pa so kandidati tudi prispevali svoje podpise za referendum o občinskem prostorskem načrtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *