SDS s programom za Ljubljano, za ljudi

Posebej izpostavljajo promet, napovedujejo spremembe statuta MOL

Ljubljanski odbor SDS je danes predstavil osnutek volilnega programa za jesenske lokalne volitve. Program so poimenovali »Za Ljubljano. Za ljudi«, z njim pa odpirajo širšo razpravo, za katero si želijo, da bi v njej sodelovali vsi prebivalci prestolnice. Zato bodo predloge za dopolnitve programa sprejemali po elektronski pošti ter na sedežu svetniške skupine, vsak dan med četrto in peto popoldne.

Je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik ljubljanskega odbora SDS Dragutin Mate. Osnutek programa obsega vsa ključna področja, med katerimi so izpostavili štiri: širjenje ljubljanske regije preko meja mestne občine, razvoj kozmopolitskosti prestolnice, rešitev prostorskega načrtovanja in rešitev prometne problemtatike, pojasnjuje podpredsednik ljubljanske SDS Žiga Turk. Prav SDS v osnutku programa napoveduje prevetritev gradbene politike, saj ekološko varčna gradnja in energetska oskrba na osnovi obnovljivih virov energije nista deležni dovolj poudarka, je dejal Mirko Brnič Jager.

Vodja svetniške skupine SDS v ljubljanskem mestnem svetu Dimitrij Kovačič pa je ponovil znano stališče o nedemokratičnosti vodenja sej mestnega sveta s strani župana Zorana Jankovića, ter dodal, da je Janković pri tem pogosto kršil poslovnik in prilagajal njegovo interpretacijo potrebam trenutka. Če bo ljubljanska SDS zmagala na jesenskih lokalnih volitvah, napoveduje korenite spremembe statuta mestne občine, predvsem v odnosu občine do četrtnih skupnosti, ki so po besedah podpredsednika odbora Anžeta Logarja, potrebe reanimacije.

Po mnenju SDS je nezdravo, da ljubljanski mestni svet obvladuje ena sama svetniška skupina, je dejal Mate in s tem potrdil, da bodo v stranki po volitvah iskali bodisi formalne, bodisi neformalne koalicijske dogovore s sorodno mislečimi strankami in svetniki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *