Še eno leto za Bežigrajski športni park

Potrdili tudi rebalans proračuna, koalicijska pogajanja v polnem teku

Pogodba za Bežigrajski športni park bo podaljšana. Tako so sinoči sklenili ljubljanski mestni svetniki, ki so podaljšanje pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu med občino, Olimpijskim komitejem in podjetnikom Jocom Pečečnikom potrdili z udobno, a ne premočno večino. Med najostrejšimi nasprotniki podaljšanja pogodbe je bil svetnik SDS Mirko Brnič Jager, ki je dejal, da gre zgolj za podaljševanje agonije Plečnikove kulturne dediščine.

Pravi Brnič Jager, ki tudi trdi, da je pogodba že prenehala veljati, saj naj bi od zadnjega podaljšanja minilo več kot leto dni. Podžupan Aleš Čerin, ki je sejo vodil, pa zagotavlja, da pogodba velja in da je njeno podaljšanje edina realna možnost za obnovo Plečnikovega stadiona.

Čerin dodaja, da podaljšanje pogodbe za eno leto ohranja upanje, da se bo vendarle kaj premaknilo. Pri tem je verjetno imel v mislih nedavno zavrnitev izdaje okoljevarstvenega dovoljenja zaradi hrupa pri gradnji, ki pa je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljena. Razprava je pokazala tudi na precejšnje razlike v stališčih ne samo med svetniškimi skupinami pač pa tudi znotraj njih. Svetniška skupina SD se je tako pri vprašanju BŠP razdelila na pol, saj je Anton Colarič glasoval za podaljšanje pogodbe, Irena Kuntarič Hribar pa proti, saj je bilo po njenem gradivo nepopolno.

Pri tem bo zanimivo videti, ali bo dogajanje na sinočnji seji vplivali tudi na koalicijska pogajanja, ki so po naših informacijah precej trda, medtem ko podžupan Čerin, ki na strani Liste Zorana Jankovića operativno vodi pogajanja pravi, da ta potekajo dobro.

Sicer pa so svetniki včeraj tudi potrdili rebalans letošnjega proračuna, čeprav je bila debata tudi na tej točki burna, predvsem se je vrtela okoli tega, kako na županstvu in v mestni upravi načrtujejo prihodke in odhodke, saj gre že za tretji rebalans letos. Proračun je tako okleščen za slabih sedemdeset milijonov evrov na 279,8 milijona evrov odhodkov, z 281,1 milijona prihodkov pa bo občina še vedno izkazovala 1,3 milijona presežka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *