Stanovanja v Celovških dvorih od 1.990 evrov za kvadratni meter

Vegrad spustil cene do 35 odstotkov, prve menda vselitve aprila

Gradbeno podjetje Vegrad je danes objavilo nove, znižane cene stanovanj v soseski Celovški dvori v Ljubljani. Od dobrih 830 je prostih še 230 stanovanj, predsednica uprave Vegrada Hilda Tovšak je v družbi predsednika nadzornega sveta družbe Klemna Boštjančiča in ljubljanskega župana Zorana Jankovića povedala, da tako zaključujejo silno težak projekt, ki je skorajda potopil Vegrad. Cene stanovanj v Celovških dvorih so od danes tako nižje do 35 odstotkov.

Tovšak je dejala, da imajo z bankami, predvsem Novo Ljubljansko banko kreditni odnos urejen do septembra, do takrat pa naj bi prodali še zadnja stanovanja. Od danes dalje si bodo potencialni kupci lahko stanovanja ogledali katerikoli dan v tednu, tudi ob vikendih, saj bo v Celovških dvorih prisotna Vegradova prodajna ekipa. Skoraj polovico stanovanj v soseski – 419 – bo kupila Mestna občina Ljubljana oziroma njen javni stanovanjski sklad, od tega 119 v lastni režiji, tristo pa v navezi z republiškim stanovanjskim skladom. Pri predaji 119 stanovanj se je zapletlo ravno zaradi uporabnih dovoljenj, zaradi česar Vegradu zaračunavajo penale.

Mestna občina je teh 119 stanovanj kupila po ceni 1750 evrov za kvadratni meter, pri čemer je potrebno prišteti še 15.000 evrov vredno garažno mesto. Janković je že večkrat dejal, da bo do konca njegovega mandata cena kvadratnega metra ne-ekskluzivnega stanovanja padla pod 2000 evrov za kvadratni meter. Kot kaže, je imel nekaj besede tudi pri novi Vegradovi cenovni politiki. Med novo sosesko in Celovško cesto ta hip zeva še ena gradbena jama, v kateri bi morali začeti graditi hotel.

Nove cene so že objavljenje na spletni strani www.vegrad-nepremicnie.si. Pri tem se seveda postavlja vprašanje, ali niso tisti kupci, ki so stanovanja že kupili, zdaj ko so cene za dobro tretjino nižje postavljeni v nepravičen položaj? Matej Košič odgovarja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *