Stanovnik: Volitve so bile in smo jih tudi izgubili!

Na petkovi slavnosni seji MS podelili nagrade, plakete in nazive častnih meščanov

V petek je na ljubljanskem gradu potekala slavnostna seja ljubljanskega mestnega sveta, na kateri so podelili plakete in nagrade mesta Ljubljana, prav tako pa so razglasili častna meščana prestolnice za letošnje leto. To sta postala nekdanja županja Nuša Kerševan in nekdanji predsednik predsedstva Slovenije Janez Stanovnik. Župan Zoran Janković je v slavnostnem nagovoru dejal, da je bila Ljubljana v zadnjem letu dni deležna številnih priznanj

Častna meščanka Nuša Kerševan, ki je bila županja v prelomni drugi polovici osemdesetih let, je naziv prejela tako za svoje delo na županskem položaju, kot tudi za vodenje društva Zeleni prstan, ki skrbi za urejanje Poti spominov in tovarištva okoli Ljubljane. Ob prejemu priznanja pa je županu Jankoviću tudi predala svojevrstno darilo. Predsednik Zveze združenj borcev NOB Janez Stanovnik pa je naziv častnega meščana prejel tako za svoje delo v Združenju, kot za njegovo vlogo pri prehodu v demokratično ureditev.Častni gost je bil predsednik republike Danilo Türk, ki je med drugim pozdravil napredek v odnosih med vlado in mestno oblastjo.

Nagrade mesta Ljubljana so dobili kipar Jakov Brdar, umetnostni zgodovinar dr. Lojze Gostiša, prof. dr. Rajko Šugman in igralec, lutkar ter režiser Robert Waltl, prejemniki plaket mesta Ljubljana pa so: prostovoljka v humanitarnem društvu Nikoli sam Ivanka Jerman, višja medicinska sestra Centra za multiplo sklerozo Nevrološke klinike KC Ljubljana Mojca Prusnik, Klinični oddelek za perinatologijo Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, Živalski vrt Ljubljana, Mestna zveza prijateljev mladine Ljubljana in Smučarsko skakalni klub Ilirija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *