Striković (ZL) za prost dostop do parka pri Križankah, nemirneže naj krotijo redarji

Polemika glede dostopa do parka pri Križankah se nadaljuje

Dostop do parka poleg Križank bi moral biti omogočen tudi med koncerti, zaradi katerih je območje okoli avditorija sicer zaprto, redarska služba pa mi morala skrbeti, da ljudje v parku ne bi motili obiskovalcev v Križankah. Tako si rešitev polemike glede zapore javnih površin v času nekaterih prireditev Festivala Ljubljana predstavljajo pri ljubljanski celici Združene levice.

Nedavni koncert skupine 2Cellos v okviru festivala Ljubljana je poskrbel tudi za precej burno javno polemiko glede zapore območja okoli Križank v času nekaterih prireditev oziroma koncertov festivala. Dan po koncertu je namreč v časniku Delo izšel članek, v katerem avtorica opozarja na po njenem mnenju nedostojno in neprimerno preprečevanje spremljanja koncertov iz parka ob Križankah pa tudi z obzidja avditorija in bližnjih dreves.

Pri Festivalu Ljubljana pa so v odzivu zapisali, da so zapore stalnica že vse od leta 2009, ter da te do sedaj niso nikogar zmotile. Prav tako opažajo, da ni bilo pripomb v primeru drugih letošnjih koncertov, zaradi katerih so omejili dostop do okolice Križank, zato ocenjujejo, da je bil povod za zapis konkretno koncert dua 2Cellos in ne omejitev gibanja vobče.
Polemika pa je dobila tudi političen odmev, saj so se nanjo odzvali v ljubljanski Združeni levici, je za Radio KAOS povedal mestni svtenik ZL Denis Striković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *