Svetniki po ostri polemiki potrdili poročilo o izvajanju proračuna

Opozicija praktično enotno proti LL Grosistu

Včeraj so se ljubljanski mestni svetniki in svetnice sestali na prvi seji po počitnicah in med drugim obravnavali tudi popravljalne ukrepe pri poslovanju podjetja LL Grosist, podaljšanje pogodbe za Športni park Bežigrad in poročilo o polletnem izvrševanju proračuna. Slednjega je opozicija kritizirala, češ da je bilo premalo poudarka na infrastrukturi in gradnji vrtcev, te očitke pa je župan Zoran Janković zavrnil že pred sejo.

Svetnica SDS Zofija Mazej Kukovič pa je za Radio KAOS dejala, da poročilo o izvrševanju proračuna ne prikazuje denarnega toka, pač pa zgolj številke. Drugačno mnenje pa so imeli pri Socialnih demokratih, ki – kot je dejal Gregor Istenič – na podlagi izkušenj ugotavljajo, da polletna realizacija proračuna v ničemer ne odstopa od preteklih let.

Več nasprotovanja pa so bili deležni ukrepi, ki jih je županstvo predlagalo za odpravo nepravilnosti pri ustanavljanju podjetja LL Grosist. Župan je dejal, da so za mnenji prosili pravnika Rajka Pirnata in Lojzeta Udeta, Mazej Kukovič je, nasprotno, menila, da je že sama ustanovitev podjetja napaka, še bolj oster pa je bil Istenič.

Leave a Reply

Your email address will not be published.