Tigra v ZOO Ljubljana na 4000 kvadratov površine

Imeni bodo izbirali v nagradni igri

V začetku julija, kmalu potem, ko sta v ljubljanski živalski vrt v prenovljeno ogrado prispela geparda Sven in Svea, so nasproti ograde za slonico porušili tudi nekaj najbolj zastarelih kletk za velike mačke. Na njihovem mestu so zgradili sodobno ogrado za par sibirskih tigrov, ki so ju v soboto tudi predstavili javnosti.

Samec se je lani skotil v živalskem vrtu Sosto na Madžarskem, samica pa je leto starejša in se je skotila v živalskem vrtu v Magdeburgu, njuni imeni pa bodo v nagradni igri življenjske zavarovalnice NLB Vita izbrali uporabniki omrežja Facebook.

Nova ograda za sibirske tigre ima skupaj već kot štiri tisoč kvadratnih metrov površine. Sestavljata jo dva večja zunanja prostora v naravnem gozdu, ki bosta lahko funkcionirala ločeno ali pa kot celota ter dva notranja prostora. Obiskovalci si bodo lahko mladi par sibirskih tigrov ogledali preko velikih steklenih površin z večjega centralnega opazovališča ter treh manjših.

Še to: tigra si gensko nista sorodna, tako da bosta – če bo dovolj ljubezni in nagona – lahko morda pridelala tudi kakšnega tigrastega mladička.


foto: ZOO Ljubljana/Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *